Parengtos maisto produktų pirkimų gairės

Data

2018 06 26

Įvertinimas
2
maistoproduktai1.jpg
 
Viešųjų pirkimų tarnyba, įgyvendindama Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Viešųjų pirkimų efektyvumo didinimas metodinėmis priemonėmis“, projekto Nr. 10.1.2-ESFA-V-916-01-0004, parengė Maisto produktų pirkimų gaires (toliau – Gairės)
 
Gairių tikslas – nustatyti bei paviešinti gerąsias praktikas, kokių veiksmų turėtų imtis perkančioji organizacija susidūrusi su problemomis pirkdama maisto produktus, pateikti patarimus perkančiosioms organizacijoms, kaip racionaliausiai naudojant skirtas lėšas pirkti šias prekes. 
 
Gairėmis siekiama padėti perkančiosioms organizacijos pasiruošti vykdyti maisto produktų pirkimus, kad juos atliekant:
būtų užtikrinama tiekėjų konkurencija, taip sudarant galimybę įsigyti norimus produktus už konkurencingą kainą;
būtų nuperkami labiausiai perkančiosios organizacijos poreikius atitinkantys maisto produktai;
būtų sudaryta galimybė pirkti maisto produktus ne visus iš karto, o dalimis, taip:
- išsprendžiant sandėliavimo problemą;
- užsitikrinant, kad būtų gaunami kuo šviežesni maisto produktai;
- sudarant galimybę įsigyti sezoninių vaisių ir daržovių;
būtų sudaryta galimybė smulkioms ir vidutinėms įmonėms (įskaitant ūkininkus) viešųjų pirkimų metu perkančiosioms organizacijoms pasiūlyti savo gaminamos (auginamos) produkcijos;
būtų atsakyta į klausimus, galinčius kilti planuojant, organizuojant, vykdant viešąjį pirkimą bei vykdant su tiekėju sudarytą maisto produktų pirkimo-pardavimo sutartį;
būtų atsakyta į esminius klausimus, susijusius su šio tipo pirkimo objekto skaidymo į dalis teisėtumu bei pakankamumu;
būtų įvardintos perkant šias prekes kylančios problemos bei pasiūlyti jų galimi sprendiniai.
 
Tikimės, kad parengtos Gairės padės pirkimų vykdytojams efektyviau vykdyti maisto produktų pirkimus. Turinčiųjų pastabų ar pasiūlymų dėl Gairių tobulinimo, maloniai prašome rašyti el. paštu Laurynas.Ladieta@vpt.lt